Vanliga frågor

Frågor & Svar

Fråga: Jag vill boka en plats, hur gör jag?
Svar: Att boka en plats hos oss sker i några steg. Klicka på “boka plats” så kommer du till sidan med vilka olika sorters platser du kan boka. Välj sedan personbil eller personbil med släp. Klicka därefter på “Boka plats” och du färdas till “din varukorg”. Nedanför denna står det “Till kassa”. Därefter fyller du i alla dina uppgifter samt betalar för din plats – antingen med kontokort eller via faktura. Det väljer du! När du gjort ditt val är platsen bokad.

Fråga: Jag har bokat en plats och betalat för min plats men inte fått någon betalningsbekräftelse?
Svar: Beroende på när du bokar en plats kan det dröja olika länge. Bokar man flera månader i förväg kan det dröja lite längre tid än den normala veckan som vi garanterar. Är du orolig så kan du alltid maila [email protected] så försöker vi svara så fort vi kan. 

Fråga: Hur hittar jag till Åkrahäll i Nybro?
Svar: Du hittar till oss genom att följa beskrivningarna här på vår hemsida genom att klicka på ”Hitta Hit”. Vi försöker alltid att skylta så att det är enklare för dig att hitta till oss

Fråga: Får man ha med sig bord att ställa bakom bilen?
Svar: Självklart får du det. Du får ha med dig en klädställning också.

Fråga: Kan man hyra bord på plats?
Svar: Nej, tyvärr kan man inte det i dagsläget. 

Fråga: Om jag inte har ett bord, vad gör jag då?
Svar: Då går det bra att lägga ut ett täcke, en filt eller presenning på marken. Eller säljer du direkt från bakluckan.

Fråga: Hur dags ska jag som säljare vara på plats?
Svar: Vi släpper inte in några bilar före 06.30. Vid 06.30 öppnar vi för inkommande bilar och så stänger vi vid 09.30 och denna tid är vi stenhårda med. Av säkerhetsskäl för folket inne på området. Samt att vi behöver 30 minuter på oss att förbereda för besökarna.

Fråga: Hur stor är en vanlig plats för personbil?
Svar: Den är 600 centimeter lång och 300 centimeter bred. Det innebär att du har plats för ett bord eller liknande bakom din bil, som du sedan kan sälja dina saker ifrån.

Fråga: Jag har bokat bil med släp, hur stor plats har jag?
Svar: När du bokar personbil med släp innebär det att du bokar två platser. Alltså kommer du att lyfta av släpet från bilen och ställa ditt släp brevid bilen. Det innebär således att du kommer ha ca 600×600 centimeter att ha bil, släp och dina saker på. Gott om plats!

Fråga: Jag har betalat min plats i samband med min bokning, hur vet ni det när jag kör in på loppismorgonen?
Svar: När du kör in på området på morgonen så uppger du ditt namn och gärna ditt bokningsnummer. Sedan kollar vi  så att du finns på vår lista. Gör du det kör du in på den plats som våra funktionärer anvisar dig.

Fråga: Vi är tre vänner som vill stå tillsammans på loppisen, med bilarna bredvid varandra, går det?
Svar: Det går absolut. Det viktigaste att tänka på då är att ni står bakom varandra i bilkön på morgonen. Det går alltså inte att komma med en kvarts mellanrum och sedan hoppas att man får stå med varandra – Det kommer ni inte att få. Utan stå bakom varandra i bilkön in på området så är det inga som helst problem.

Fråga: Vad är det för öppettider för besökare?
Svar: Vi öppnar för besökare klockan 10.00 och stänger klockan 15.00.

Fråga: Jag har inte bokat plats, och det är fullt, vad gör jag?
Svar: Det du kan göra är att antingen hålla koll här på vår hemsida om det öppnas ytterligare platser. Gör det inte det rekommenderar vi dig att komma vid cirka 09.00 på loppisdagen med bilen fullpackad. Finns det då platser kvar, vilket det oftast gör, betalar du på plats och kör in på anvisad plats. Men här lämnas inga garantier.

Fråga: Kan Bakluckeloppisen ställas in?
Svar: Nej, eller jo. Det ska oerhört mycket till för att den skall ställas in. Men självklart är det möjligt. Men vi kör oavsett om det regnar eller blåser. Är det orkanvarning så är det klart att vi kommer ta oss en tankeställare. Men annars kör vi! Det finns inga dåliga väder… 

Fråga: Tar ni något mer betalt av oss säljare än platsavgiften?
Svar: Nej, det gör vi inte. Allt ni säljer för under dagen behåller ni själva. Vi tar ut en avgift för platsen och en liten entréavgift av besökarna. Något mer tar vi inte betalt för. 

Fråga: Vilka tar ni entré för?
Svar: Vi tar entré för alla över 3 år. För barnen betalar man entré för det lekland vi har på plats med hoppborgar, ansiktsmålning och ponnyridning. Det är ett uppskattat inslag för barnen och när man löst entré för sitt barn ingår alla aktiviteter på området – helt gratis.